«Δική μου η καρδιά. Δική μου ευθύνη»

Tην 1η Αυγούστου 2022 η CyMSA ενεργοποίησε την πρωτοβουλία “Public Health Awareness Calendar” που υλοποιείται σε συνεργασία με την χρηματοδότηση του EU Solidarity Corps. Αυτή η νέα πρωτοβουλία εχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κυπριακης κοινωνίας για θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας. 

Για τον μήνα Σεπτέμβριο ο σύνδεσμος μας επέλεξε να ασχοληθεί με την ενημέρωση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φοιτητών Ιατρικής με σύνθημα «Δική μου η καρδιά. Δική μου ευθύνη» ανέλαβε δράση  ώστε να μεταφέρει το μήνυμα της ημέρας και να προωθήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής ως μέσο αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών παθήσεων. Μέσα από τις δράσεις του, ο σύνδεσμος μας ενημέρωσε τόσο το κοινό αλλά και εμπλούτισε τις γνώσεις των μελών του για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η SCOPH διοργάνωσε εργαστήριο για εξάσκηση μέτρησης αρτηριακής πίεσης και δείκτη μάζας σώματος σε μέλη /φοιτητές ιατρικής. Το εργαστήριο αυτό επιλέχθηκε ώστε να σχετίζεται και να υποστηρίζει την δράση που διοργανώθηκε στις 29/09/2022. Δράσεις σαν και αυτή έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τον φοιτητή να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και τις πρακτικές δεξιότητες του, αλλά και να δημιουργήσει φάρους μέσα από τους οποίους θα διαφωτίσει και θα ευαισθητοποιησει την κοινωνία για τα επιμέρους θέματα δημόσιας υγείας. 

Στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Mall of Cyprus, ο σύνδεσμος μας διοργάνωσε street-action μέσα απο το οποίο τα μέλη μας προσέγγισαν το κοινό και το ενημέρωσαν περί Καρδιαγγειακών Παθήσεων καθώς και για να προσφέρουν κάποιες προληπτικές μετρήσεις (μέτρηση αρτηριακής πίεσης  και υπολογισμός δείκτη μάζας σώματος) και συμβουλές. 

Ως μελλοντικοί γιατροί της χώρας δεν ξεχνάμε πως η καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων είναι κάτι που αφορά κάθε καρδιά που κτυπά.

Ακολουθήστε την νέα σελίδα της πρωτοβουλίας στο Instagram ( cymsa_awareness: https://www.instagram.com/cymsa_awareness/ ) ώστε να ενημερώνεστε για όλες τις μελλοντικές  δράσεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: